2009/10/09

פלפלים ממולאים בבשר, אורז ועדשים

  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • עלות: 40 ש"ח
  • מנות: 4
  • כשרות: בשרי



יש לי זכרונות מתוקים מפלפלים ממולאים עוד מהילדות.
אבא שלי נהג להכין כמות נכבדה בסופי שבוע ואז היה נשאר סיר מלא למהלך השבוע.
אין דבר יותר טוב מלחזור מבית הספר ולחמם פלפל אחד או שניים ולנגב את הרוטב עם פרוסת לחם עבה...מממ

השבוע קניתי בטעות יותר מידי גמבה, שכחתי ששוכבת במקרר שקית שלמה ומלאה מהשבוע הקודם, אז כמובן שלא יכלתי לחשוב על שימוש יותר טוב מאשר למלא אותם.
לקחתי את המתכון שרץ אצלנו במשפחה ושדרגתי אותו, במקום בשר בקר השתמשתי בבשר עוף (פחות שומני) והוספתי גם עדשים לתערובת. שווה לנסות!

רכיבים:
  • 1/2 קילו בשר עוף טחון
  • 1/3 כוס אורז מלא
  • 1/3 כוס עדשים ירוקות
  • 8 פלפלים באיזה צבע שרוצים
  • 1 בצל גדול או 2 בינוניים
  • 3-4 שיני שום
  • 4-5 פטריות שמפיניון (לא חובה אבל מוסיף לרוטב)
  • 5 עגבניות גדולות
  • צרור שמיר או פטרוזיליה
  • מלח, פלפל, פפריקה אדומה, קינמון
בוררים ושוטפים את העדשים והאורז, משרים אותם לחצי שעה (אפשר ביחד)



לאחר זמן ההשרייה, מבשלים את הכל חצי בישול (כ-10 דקות על אש גבוהה). במתכונים סטנדרטיים בדר"כ לא מבשלים את האורז לפני המילוי, אבל מכיוון שמדובר באורז מלא שמתבשל לאיטו וגם מעורבים כאן עדשים, עדיף לבשל אותם מעט לפני. אנחנו לא רוצים שיצאו קשים.

בזמן שהאורז והעדשים מתבשלים, קוצצים בצל ושום ומטגנים בסיר עד להזהבה.




כאשר התערוב מזהיבה, לוקחים 2 כפות ממנה ושמים בצד, נוסיף את זה למלית מאוחר יותר.
מוסיפים פטריות חתוכות לקוביות לתוך הסיר וממשיכים לטגן.




חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים אותן עם הנוזלים לסיר גם כן. ממשיכים לבשל עם מכסה סגור.



מוסיפים לרוטב גם מלח וכוס מים רותחים עם כף אבקת מרק ומשאירים להתבשל על אש בינונית עם מכסה עד שהעגבניות מאבדות צורה והופכות לעיסתיות.

בינתיים, מרכיבים את תערובת המילוי שלנו.
מערבבים בקערה את הבשר הטחון, אורז והעדשים, בצל מטוגן ושמיר או פטרוזיליה קצוצים דק.
מוסיפים לתערובת מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה וחצי כפית קינמון (מוסיף המון!).
מערבבים הכל יחד, טועמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך.




שוטפים היטב את הפלפלים ומורידים להם את המכסה עם סכין, שומרים לכל פלפל את המכסה שלו מאחר ונשתמש בהם יותר מאוחר.




ממלאים כל פלפל בכ-3/4 מהנפח שלו, מכסים עם המכסה שלו ומסדרים יפה בסיר עם תחתית עבה (סיר אחר, לא ההוא עם הרוטב :) )



אם הרוטב מוכן והעגבניות איבדו מצורתן, שופכים את הרוטב על הפלפלים ושמים את הסיר מכוסה על האש ל-45 דקות . בודקים מידי פעם אם הנוזלים לא התייבשו ומוסיפים מים אם צריך.
מוציאים כאשר הפלפלים רכים. בתאבון!




מסקנות: בעלי היקר מחמת טראומות ילדות הקשורות באוכל טרף את הבשר אך השאיר את הפלפל עצמו בצד. אבל מבחינתי יצא מעולה, העיקר שלנו טעים, לא? :)