וואקה-מה? וואקמֶה
ישנן הרבה סגולות רפואיות לאצות.
אצות-ים באופן כללי מצטיינות בשפע של ויטמינים כמו: C,B, ו-A.
אצת הוואקמה עצמה עשירה בויטמין B12 ומשתייכת לקבוצת אצות הים החומות המכילות חומר בשם fucoxanthin. זהו חומר טבעי שמעודד שריפת שומנים, מעלה את רמות הכולסטרול הטוב בכבד ומצליח לעכב התפתחות סוכרת מבוגרים.
כעת, כשסיימנו עם הקופי-פייסט מויקיפדיה - מה עושים עם אצות? חיפשתי מתכונים ברשת ומצאתי מספר. אחד מהם התאים במיוחד למלאי הרכיבים אצלי במקרר אז הוא זכה בכבוד :)
זהו סלט אצות ומלפפונים ברוטב אסייתי של סויה, חומץ אורז ושומשום. נשנוש מעולה לערב ונטול כל רגש אשמה! :)
קדימה לעבודה.
רכיבים:
- חופן וחצי אצות וואקמה מיובשות
- 2 מלפפונים בינוניים
- 1 אבוקדו בשל
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז או חומץ תפוחים
- 1 כף שמן שומשום או שמן קנולה
- גרגירי שומשום
האצות במצבן המיובש נראות כמו פתיתים שחורים אך במגע עם מים נפתחות ומקבלות צבע ירוק זרחני.
נתחיל בהשריית האצות כ-15 דק' עד שהן סופגות מים והופכות לרכות.

כך הן נראות לאחר ההשריה:

בתום סיום זמן ההשרייה סוחטים את האצות טוב טוב מהמים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה גם מלפפונים חתוכים לפרוסות ואבוקדו חתוך לקוביות או מקלות דקים.

מוספים את חומרי הרטב - סויה, חומץ אורז ושמן ומערבבים את הכל בקערה טוב עד שהחומרים נספגים.
מקשטים מעל עם גרגירי השומשום ומוכן! פשוט, הא?

בתאבון!
* מוקדש לחברי הצמחוניים. מתכון נטול בשר וביצים - הבטחתי וקיימתי :)
רשומות חדשות 
3 תגובות:
תותחית! תודה רבה!!
אחלה מתכון!!!
מצפה לעוד מתכונים צמחוניים בהמשך
done. tasty indeed. no avocado though, as promised.
הוסף תגובה חדשה