השבוע גיליתי את עדן-טבע מרקט.
נכנסתי לשם עם בעלי היקר לבדוק את ההיצע ונדהמנו. כל כך הרבה מבחר, הרגשתי כמו ילדה בחנות צעצועים.
כמובן שהצטיידתי במבחר סוגי הדגנים והקטניות שיש למקום להציע במשקל - נראה מדהים.
ברגע שהגעתי הביתה החלטתי לחפש מתכונים עם קינואה. לא יאמן אבל זו הפעם הראשונה שקינואה נכנסת לביתי, שלא לומר לצלחת שלי. מצאתי מתכון של יעל גרטי שנראה פשוט מושלם - כזה שבעלי היקר לא יעקם ממנו פנים וירמוז לי לכוון את הצלחת לפח ומצד שני גם בריא עד כמה שאפשר.
אז יצאנו לדרך
רכיבים:
- 1 גזר בינוני
- 1 זוקיני
- 1 בצל בינוני
- חופן שמיר
- 1 כוס קינואה
- 1.5 כוסות מים
- גרעיני חמניה (לא חובה אבל מוסיף המון)
- 3 ביצים
- 5 כפות קמח מלא
- מלח, פלפל

בזמן שהקינואה מתבשלת מגרדים את הגזר ואת הזוקיני בפומפיה ומעבירים לקערה. לקערה זו מוסיפים בצל קצוץ דק.

בינתיים גם בודקים את הקינואה, אם עברו 10 דקות מרגע תחילת הבישול סוגרים את האש ומסננים את המים שנותרו. מפרידים את הגרגרים שנדבקו ומוסיפים את הקינואה לקערה שלנו.
מוסיפים לקערה גם שמיר קצוץ ואת גרעיני החמניה ומערבבים הכל.

בקערית נוספת טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת, כמו כן מוסיפים את הקמח.
מערבבים הכל וטועמים למלח, מוסיפים אם צריך.

מחממים מחבת לטיגון. זה הזמן לספר לכם על מחבת ה- Neoflam הקרמית החדשה שקניתי אני עדיין בהיי ממנה.
היא מד-הי-מה. שום דבר לא נדבק, כמעט ולא צריך לשים שמן והחום מפוזר באופן מושלם. מומלץ לגמרי (ולא אף אחד לא שילם לי להגיד את זה :) )
בכל מקרה, שמתי ממש טיפונת שמן ומרחתי בעזרת מברשת סיליקון לשכבה אחידה, הכמות הזאת הספיקה לי לכמעט כל כמות הלביבות.

בכל מקרה, יוצרים כדורים עם כף ושמים לטיגון. הופכים לאחר כדקה כאשר הצד התחתון משחים ומוכן :)

הצעת הגשה נפלאה היא עם יוגורט עיזים. פשוט ללקק את האצבעות

בתאבון! :)
רשומות חדשות 
0 תגובות:
הוסף תגובה חדשה