היום חיפשתי איזשהו מתכון שיהווה אלטרנטיבה לתוספות לבשר. לרוב אנחנו הולכים על הפתרון הפשוט שהוא אורז, שהומר לאחורנה לסוגי אורז מלא למינהם.
מכיוון שאני צריכה להתמודד עם ילד קטן בבית (ולא, אין לי ילדים) שמסרב בכל תוקף לאכול כל דבר שהוא לא רגיל אליו (ציטוט: "מוזר לי...") הייתי צריכה למצא משהו שיהיה גם טעים וגם בריא וגם יעבור בהצלחה את הסלקציה הקפדנית ששוררת לי בבית :)
מכיוון שהייתה לי כרובית שייעדתי למרק, חשבתי לעצמי למה לא לטגן אותה, או בגרסא היותר בריאה - לאפות בתנור?
אז ככה, המתכון הוא די פשוט וקליל ויקח מכם כ-10 דקות עבודה. מתחילים?
רכיבים:
- 1 כרובית בינונית
- 1 ביצה
- 1 כפית גדושה חרדל
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פפריקה
- 0.5 כפית מלח
- 0.5 כפית פלפל שחור
מרתיחים בסיר מים בכמות שתכסה את הפרחים. כאשר המים רותחים, ממליחים אותם מעט ומעבירים את הכרובית לסיר.

מבשלים את הכרובית לבישול מהיר של כ-5-10,דקות תלוי בגודל הפרחים (עד שהיא חצי רכה, מנסים לדקור עם מזלג).
בינתיים מכינים את הרוטב.
שמים בקערית את כל המרכיבים הנותרים ומערבבים עד שלא נותרים גושים של חרדל והבלילה חלקה עד כמה שאפשר.

כעבור תום זמן הבישול, מוציאים את הכרובית מהמים ומעבירים לכלי פיירקס או כל כלי שיכול להכנס לתנור.
מושחים את פרחי הכרובית מכל הצדדים בתערובת בעזרת מברשת כך שלא יהיו שטחים לא מכוסים.

מעבירים את התבנית לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות או עד שהכרובית זהובה ויפה למראה.
לקישוט, מפזרים מעל שמיר, או כל ירק אחר שאוהבים.

מסקנות:
הכרובית הוכתרה כהצלחה, כל הכמות נטרפה תוך מספר דקות. מצויין גם כנשנוש.
בתאבון!
רשומות חדשות 
0 תגובות:
הוסף תגובה חדשה